Mitä teemme

Ihmisen varaosat on Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteisprojekti, jota isännöi molempien yliopistojen yhteinen instituutti, BioMediTech. Kantasolututkimusta on Tampereella tehty jo vuosia, mutta itse tutkimusohjelma on alkanut vuonna 2011. Tutkimusohjelman tavoitteena on tutkia ja kehittää kantasoluteknologiaan perustuvia ratkaisuja sekä hoitovaihtoehtoja luutauteihin, neurologisiin sairauksiin sekä silmä- ja sydänsairauksiin. Teemme kansainvälisesti huipputason tutkimusta. Olemme kantasolututkimuksen edelläkävijöitä – olemme hoitaneet yli 25 potilasta sekä tehneet maailman laajimpia luupuutoshoitoja.

Tutustu tutkimusohjelmaamme ja tavoitteisiimme

 

Potilastarina

Tuhoutuneen yläleuan kantasoluhoito

Tavoitteemme

Joka vuosi yli 6 000 000 ihmistä kärsii osteoporoosin aiheuttamista luupuutoksista Euroopassa. Yli 40 000 suomalaisella on kuivan tyypin silmän ikärappeuma, jota ei tällä hetkellä voida hoitaa lääkkein tai toimenpitein. Useat neurologiset sairaudet, kuten MS-tauti sekä perinnölliset sydänsairaudet edellyttävät syvempää tutkimusta, jotta niitä voitaisiin hoitaa tehokkaammin ja paremmin. Me kehitämme uniikkeja kantasoluihin perustuvia teknologioita ja ratkaisuja, jotka tulevaisuudessa johtavat uusiin, entistä parempiin hoitomuotoihin sekä lääkkeisiin.

Lue lisää yhteistyömahdollisuuksista

Diagnostiikka

Sähköä! – Toivoa MS-taudin ja selkäydinvaurioiden hoitoon kantasoluista

Tiimimme

Me, yli 140 biomateriaalien, sensoriteknologian, lääketieteellisen tekniikan ja kantasolujen asiantuntijaa työskentelemme Tampereella.

Tutustu meihin ja työhömme.

Teknologiat

Lääkkeiden poisvedon ja eläinkokeiden vähentäminen