Tutkimusryhmämme koostuu opiskelijoista, tutkijoista ja tohtoreista. Olemme monialainen joukko automaatio- ja mikroelektroniikkainsinöörejä, lääkäreitä, biokemistejä, lääketieteellisen tekniikan insinöörejä, biologeja, fyysikkoja, laboratorioalan ammattilaisia sekä useiden muiden alojen osaajia. Yhteensä yli 140 huipputason biomateriaalien, sensoriteknologian, lääketieteellisen tekniikan ja kantasolujen osaajaa työskentelee uusien hoitomuotojen kehittämiseksi.

Alojen rajapinnat rikkova joukko tutkijoita, monialaiset tutkimusaiheet sekä innovaatiot tekevät tiimimme ja Ihmisen varaosat -projektista ainutlaatuisen. Tutustu viiteen tiimimme jäseneen.

Solubiologia

Mari Pekkanen-Mattila – Sykkiviä sydänsoluja tutkiva tohtori

Biokemisti, FT, Mari Pekkanen-Mattila on tutkinut kantasoluista kasvatettuja sykkiviä sydänsoluja vuodesta 2009 alkaen. Mari johdattaa sinut sykkivien sydänsolujen maailmaan ja kertoo miten pienet sykähtelijät voivat mullistaa sydänsairauksien tutkimuksen ja sydänlääkkeiden kehityksen.

Mikro- ja nanoteknologia

Joose Kreutzer – Kantasolujen kotien rakentaja

“Rakennetaan jätkien kanssa täällä soluille koteja”, kertoo Joose Kreutzer, insinööri, joka on työskennellyt soluihin liittyvien mikro- ja nanoteknologioiden parissa yli 10 vuoden ajan.
Lue lisää miten solunkokoisten kotien rakentaja kuvailee työtään.